top of page
  • Poza scriitoruluiOlga Monica Harasemiuc

ANGHINARE UMPLUTA


Ingrediente


10-15 buc anghinare

2 oua

1 cana faina

ulei pentru prajit


Umplutura


500 gr carne tocata de vita

1 ceapa tocata marunt

1 cartof curatat dat prin razatoare mica si scurs de zeama

1/2 cana patrunjel tocat

4 linguri pesmet

sare,piper

1 ou


Garnitura


100 ml ulei

1/2 kg mazare

1/2 kg bob

1 lamaie

1/2 lingurita de sare

1/2 lingurita piper

2 lingurite boia dulce

2 cani supa de pui sau oase

1/2 cana patrunjel tocat

3 catei de usturoi

Se amesteca toate ingredientele de la umplutura ,daca folositi anghinare proaspata,se curata de frunze si se fierbe 10 minute in apa cu sare si putinna zeama de lamaie ,se scurge bine de apa .eu am folosit anghinare congelata care este curatata si prefiarta ,se descongeleaza se spala si se scurge de apa .


Se umple cosuletele de anghinare cu carne se da prin faina apoi prin ou si se prajesc la foc mic pe ambele parti ,se incepe prajirea cu carnea in jos .


Pregatirea Garnituri


Se ia un vas larg se curata usuroiul se piseaza si il punem la calit ,adaugam boia dulce si o calim putin avand grija sa nu se arda , adaugam supa de pui sau oase lasam sa dea in clocot si adaugam mazarea si bobul (eu am folosit mazare si bob congelate dar se poate folosi si proaspete ) se pune sare si piper si lamaia taiata felii (este indicat de oparit lamaia 2 min ,asa iese gustul amar din coaja) .dupa ce clocoteste putin se adauga anghinare umpluta si prajita . Se fierbe la foc mic o ora si jumatate . Dupa ce oprim focul se asezoneaza cu patrunjelul tocat .

Aceasta reteta se poate pregati si cu coriandru in locul patrunjelului si turmenic in loc de boia de ardei . Se poate face doar cu mazare sau doar cu bob . Se serveste cu garnitura de orez.



POFTA BUNA !

18 afișări

Postări recente

Afișează-le pe toate

GULAS

Citrus Fruits
bottom of page